1981

Jubileum - Oranje Nationaal bestaat 35 jaar

Bestuursfoto - De eftersten steande fan lofts nei rjochts binne: Doeke Sijens, Leendert Bakker, Tjeerd Miedema, Bertus Schaaf, Sybe Knol, Piet Blik, Wop Brouwer en sittend fan lofts nei rjochts: Joop Galama, Hessel Rienks, Pieter Bosma, Jan Wassenaar, Watse Posthumus.

Leeuwarder Courant, 04-09-1981

Fries Kampioenschap Mens-erger-je-niet

Honderd merendeels jeugdige deelnemers streden gistermiddag middag in de zonovergoter Berlikumer Buorren om het Fries kampioenschap Mens-erger-je-niet. Het evenement droeg een "open" karakter blijkens de deelname van een ploeg spelers die speciaal uit het Gelderse Epe was overgekomen. Na de voorronden bleven vier gelukkigen over die onder grote belangstelling op een bord van zes bij zes meter de finalepartij speelden. Uit de spannende wedstrijd kwam de 31-jarige Henk Westerhof uit Berlikum als Fries kampioen tevoorschijn. Hij was de 60-jarige P. J. Hania uit Beetgumermolen en Lieme Lautenbach (16) uit Berlikum te vlug af. Zij werden respectievelijk tweede en derde. De organisatoren van het tournooi willen van het kampioensschap een jaarlijks terugkerend festijn maken naar voorbeeld van de nationale kampioenschappen in Harlingen en Emmeloord. De heer Westerhof won naast de wedstrijdbeker een weekendreis naar Parijs.

1981

1984

Strijdlustig

Na de Noormannen, overige strijders in de Historische optochten is het nu bij de opening van het dorpsfeest de beurt aan de Blauwkielen.

Meer historie...

De komende tijd zal deze tijdlijn verder worden aangevuld.